Tips voor geweldige selfies tijdens de vakantie

 In Blog
Wil jij ook nagenieten van je Vakantie

Even een selfie maken om op Social Media te laten zien hoe leuk je het hebt op jouw vakantie. Offff om alle jaren hierna door Facebook herinnerd te worden aan hoe heerlijk deze vakantie was en hoe geweldig je eruit zag (dat zie je vaak pas die jaren later…) Misschien wel met je vriendinnetje of vriendje, met je mooiste vakantiejurk of op dat heerlijke terras. Leg je selfies, leg je momentjes vast!

Ik geef je 7 tips voor GEWELDIGE VAKANTIEFOTO’S!!

1 . DENK AAN HOE JE JE MOBIEL HOUDT… Van een foto recht van voren wordt je vaak niet heel blij, dit maakt je echt niet mooier. Schuin van opzij, geeft vaak een zoveel mooier beeld. Je hoofd dus even een stukje naar links of rechts (weet je eigenlijk wat jouw beste kant is…)maakt het resultaat echt mooier. Ga je met z’n 2en op de foto, draai even naar elkaar toe.

En als je dan toch aan het nadenken bent, wanneer je je toestel lager als jezelf houdt, ben je vaak ook niet echt gelukkig met het resultaat. Fijner is het om je mobiel een klein beetje boven de hoogte van je hoofd te houden. Je zal zien dat je zelfs ‘lichter’ lijkt. Denk ook nog even aan je kin, deze mag echt een stukje omlaag. Nee hoor, je krijgt geen onderkin, zeker niet als je je mobiel iets hoger houdt. En wil je zelfs nog ietsje blijer van je selfie worden…. klik dan je tong tegen je gehemelte (ja dat is net dat beetje extra waardoor je heel misschien echt gelukkig  wordt van jouw selfie!).

Wist je dat er een onderzoek gedaan is dat zegt dat je linkerkant prettiger is om naar te kijken dan een foto van je rechterkant. Ik zou zeggen, probeer het uit en kijk of dat bij jou ook zo is.

2. NO LIGHT… Het drama van de smartphone, de flitser. Echt niemand, nee echt helemaal niemand wordt mooier van een smartphone-flitser. Bleek uitgeslagen, een glimmend voorhoofd, rode ogen, licht in een bril … gevolgen van een flitser! Gebruik gewoon goed het aanwezige licht, zelfs in een discotheek kan je het gekleurde licht gebruiken (kijk maar hoe een geweldig effect dit kan geven).

3. FELLE ZON …. NEE! Natuurlijk ga je op vakantie voor de zon (tenzij je naar een geweldige plek gaat waar het niet om de zon draait), maar bij een felle zon krijg je wel ontzetttend harde schaduwen (met name op je neus) en ga je knijpen met je ogen.

Maak dus je meest mooie foto’s aan het begin van de ochtend of aan het einde van de middag. Is het toch midden op de dag met een felle zon, geen nood, gebruik een grote hoed (schaduw is dan op je gehele gezicht) of ga in de schaduw van een geweldige palmboom staan.

Mooier is het als de zon bij een selfie voor je is! Maar ook tegenlicht met de zon in je rug geeft verrassende beelden, ik zeg probeer het midden op de dag eens uit, speel met het licht.

Ken je het Gouden Uurtje …. het mooiste natuurlijke licht. Dit is net na zonsopkomst of voor het ondergaan van de zon. Mooi zacht licht, ook als je er in staat. Dit duurt lang geen uurtje hoor!

Met de app ‘Magic Hour’ kan je overal ter wereld precies weten wanneer dit gouden uurtje is.

4. WELKE LENS … Afhankelijk van de leeftijd en merk van je mobiel heb je 1 of meerdere lenzen. Bedenk dat  de lens op de voorkant altijd minder van kwaliteit is dan de lens aan de achterkant. Het gebruiken van de achterkantlens (of lenzen) vergt wel wat oefening (je ziet niet wat het resultaat wordt), maar de kwaliteit (aantal pixels) is echt veel hoger.

5. DE ACHTERGROND … Natuurlijk draait het bij een selfie om jou (of om jullie als je met meer bent), maar een drukke achtergrond kan zo afleidend zijn dat jij helemaal niet meer opvalt. Of wanneer je bij bomen staat, denk erom dat er niets ‘uit je hoofd groeit’.

Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd. Een geweldige graffiti of oude muur kan natuurlijk ook een toevoeging aan jouw geweldige selfie zijn.

6. KLIK EN KLAAR… Neem even de tijd. Natuurlijk is een selfie geen modellenfoto, maar een goede selfie is niet even snel klik en klaar. Denk aan bovenstaande tips, denk aan hoe je staat en bedenk welke blik prettig is om naar te kijken (even…. een DUCKface is echt geweest of misschien wel (dat weet ik eigenlijk wel zeker) nooit mooi geweest).

Perfectie …? Moet iedere selfie perfecte zijn? Zeker niet!! Maak gerust een ‘net uit bed selfie’ of als je net even heel onhandig doet, lachen om jezelf en anderen laten lachen is altijd goed!

Veel plezier met het maken van geweldige (vakantie)selfies en laat ze vooral zien! Deel je foto’s via Social Media en iedereen kan meegenieten van jullie heerlijke momenten.

Wens je een heerlijke vakantie met heel veel selfie-plezier!
FOTOGRAFEREN KUN JE LEREN :

Wil je ook graag goede foto’s leren maken met je SmartPhone? Kom dan naar de workshop : Fotograferen met je SmartPhone

 

Recommended Posts

Leave a Comment